<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6390298327134530354\x26blogName\x3dRomeo+%26+Juliet\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://romeo-juliett.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://romeo-juliett.blogspot.com/\x26vt\x3d3501816613241038834', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Romeo & Juliet
Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007 21. Περί απιστίας ο λόγος...


Σήμερα, όπως σας προανήγγειλα στα χθεσινά μου σχόλια, θα ασχοληθούμε με την απιστία. Άντε, γιατί πολλά ακούγονται για το φλέγον (για όλους μας φαντάζομαι) αυτό θέμα & θα ήθελα να προσπαθήσω να το απομυθοποιήσω λιγάκι!

Καταρχήν για μένα, να σας πω πως υπάρχουν 2 είδη απιστίας (& δεν εννοώ φανταστικές) ή μάλλον 2 είδη ανθρώπων που τη διαπράττουν:
1. Οι άνθρωποι που απιστούν στον/στην καλό/ή τους από συνήθεια, πεποίθηση, εκδίκηση, μόδα, αδυναμία θελήσεως, ή επειδή απλά είναι κωλοχαρακτήρες (& συγνώμη για την έκφραση, αλλά εδώ μέσα έχουμε πει να λέμε αλήθειες!). Που το κάνουν χωρίς ενδοιασμούς, που το θεωρούν μαγκιά & το περηφανεύονται κιόλας κρυφά μετά... Αυτοί για μένα είναι το θρασύδειλο είδος του συντρόφου που πάντοτε απέφευγα! Γιατί ούτε εγώ θα έκανα ποτέ στον «δικό μου άνθρωπο» τέτοιο πράγμα (όπως & δε θα ήθελα ποτέ να μου κάνει), πόσο μάλιστα έτσι αγόγγυστα!
2. Στη 2η τώρα κατηγορία, που για μένα ανήκουν οι πιό αξιόλογοι άνθρωποι, κατατάσσονται όλοι όσοι αναγκάζονται να απιστήσουν! Μή γελάτε, το πιστεύω απόλυτα! Το έχω δει να συμβαίνει & μάλιστα σε κάποια σχέση μου στο παρελθόν, λίγο έλλειψε να το έκανα κι εγώ η ίδια, μέχρι που με κατέλαβε μια ...κρίση συνειδήσεως να την πω; ηλιθιότητα να την πω (εκ του αποτελέσματος κρίνοντας); Και τα ομολόγησα στον τότε αγαπημένο μου πριν προλάβω να εμβαθύνω στη 2η, παράλληλη σχέση μου!

Την κουβέντα μας αυτή λοιπόν σήμερα, την ανοίγω για να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτή τη 2η κατηγορία προκειμένου να «κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου» για όσους/ες εφησυχάζουν με το να θεωρούν το ταίρι τους δεδομένο! Γιατί εδώ ανήκουν πραγματικά άνθρωποι ιδιαιτέρως συναισθηματικοί & ειλικρινείς, που αγαπούν πραγματικά & γι΄αυτό ακριβώς έχουν μεγάλη ανάγκη & καλύψεως συναισθηματικής! Άτομα με απαιτήσεις από το σύντροφό τους (όπως & από τον εαυτό τους), όχι ανασφαλή, με γνώση του τί προσφέρουν οι ίδιοι στη σχέση τους & του τί ακριβώς περιμένουν να πάρουν! Που παλεύουν για να πετύχει η σχέση, που δηλώνουν απερίφραστα στον/στην καλό/ή τους τα «θέλω» τους & περιμένουν ανάλογη συμπεριφορά & από εκείνον/η. Που όμως, όταν βλέπουν πως ο άλλος πράγματι δείχνει να τους αγαπά, αλλά όχι με τον τρόπο που εκείνοι έχουν ανάγκη (μπορεί για παράδειγμα μια τέτοια γυναίκα να περιμένει τρυφερότητα & έντονο σεξουαλικό ενδιαφέρον, αλλά ο σύντροφος να μην τα προσφέρει αυτά, παρότι κατ΄επανάλειψη του έχουν ζητηθεί!) , τότε κι αυτοί, προκειμένου να μη χωρίσουν αφού αγαπούν αλλά & αγαπιούνται, καταφεύγουν σε μια (συνήθως) σύντομη, παράλληλη σχέση... Κι από τον τρίτο άνθρωπο (που είναι πάντοτε γνώστης της όλης κατάστασης) λαμβάνουν όλα εκείνα που ο «νόμιμος» σύντροφός τους τους στερεί, είτε από αμέλεια, είτε από ανωριμότητα (πάντως όχι από έλλειψη συναισθημάτων αφού όπως είπαμε τους αγαπά)...
Αλλά αυτό το "ξεστράτισμα", δεν ξέρω κατά πόσο είναι όντως απιστία! Συνήθως σηματοδοτεί το τέλος της αρχικής σχέσης (όπως έγινε ευτυχώς για μένα, τότε στη δική μου περίπτωση), εκτός κι αν ο σύντροφος κατανοήσει τα λάθη & τις παραλείψεις του κι αλλάξει συμπεριφορά! Αυτό που ακούμε κάποιους να λένε πως «μετά το 3ο πρόσωπο που εισέβαλλε (εδώ εγώ θα κάνω σημαντική επισήμανση: ποτέ δεν εισβάλλει 3ο πρόσωπο σε μια υγιή σχέση, παρά μόνο αν εμείς του αφήσουμε χώρο, συναισθηματικά κενά για να εισβάλλει!) στη ζωή μας, η σχέση μας βελτιώθηκε, αναπτύχθηκε, προχώρησε πολύ!»

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν αγγελούδια μου, έχετε τα αυτιά & τα μάτια σας ανοιχτά όταν σας μιλά ο/η σύντροφός σας! Όταν προσπαθεί να σας πει τα παράπονά του, εσείς μη χαζολογάτε στην TV ή στα blogs, αλλά ακούστε τα με κατάνυξη μπορώ να πω (εφόσον λέτε πως τον αγαπάτε), ούτως ώστε να προσπαθήσετε να βελτιωθείτε πριν να είναι αργά!!!
Τέλος, να σας πω πως αφενός όλα τα παραπάνω αφορούν στις μακροχρόνιες σχέσεις (γιατί στις σύντομες που ο έρωτας ξεχειλίζει, έτσι κι αλλιώς ούτε παράπονα υπάρχουν & πώς να υπάρξουν άλλωστε, αφού όταν είμαστε μέσα στην καψούρα βουτηγμένοι τα δίνουμε όλα χωρίς 2η σκέψη!) & πως αφετέρου φυσικά (& ευτυχώς!) υπάρχουν & οι άνθρωποι που νιώθουν & είναι αυστηρά μονογαμικοί, δεν προτίθενται σε καμμία περίπτωση να «την κάνουν» στο ταίρι τους & παραμένουν πιστοί, ήσυχοι με τη συνείδησή τους & αιώνιοι λάτρεις της αγάπης! Σ΄αυτούς τους τελευταίους, καλώς ή κακώς, νομίζω πως ανήκω κι εγώ...
Ελπίζω να σας προβλημάτισα, έστω λιγάκι, Σας φιλώ γλυκά, περιμένοντας τις ειλικρινείς σας απόψεις για το θέμα!

Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 6:05 μ.μ. :: 20 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------