<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6390298327134530354\x26blogName\x3dRomeo+%26+Juliet\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://romeo-juliett.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://romeo-juliett.blogspot.com/\x26vt\x3d3501816613241038834', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Romeo & Juliet
Παρασκευή, Ιανουαρίου 26, 2007 24. Οι Μύθοι της Θερμοπυρηνικής Σύντηξης!


Οι επτά χώρες - εταίροι του σχεδίου ITER (Διεθνής Θερμοπυρηνικός Πειραματικός Αντιδραστήρας) δηλώνουν ότι η πυρηνική σύντηξη:- θα εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια- θα καταπολεμήσει τις κλιματικές αλλαγές- θα δώσει τέλος στις συγκρούσεις που γίνονται για τον έλεγχο των περιορισμένων κοιτασμάτων ορυκτών καυσίμων.
Ξέχασαν να μας πουν ότι η γη είναι επίπεδη και ο γάιδαρος πετάει...
Με αφορμή τη χτεσινή υπογραφή της συμφωνίας από τα κράτη που θέλουν να κατασκευάσουν το νέο αντιδραστήρα (Γαλλία, ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, Ν. Κορέα, Ινδία, Ιαπωνία), η Greenpeace καταρρίπτει τους μύθους της θερμοπυρηνικής σύντηξης.

Η πυρηνική σύντηξη θα εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια
Το συνολικό κόστος του πειράματος είναι περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν το ποσό διατεθεί σε κατασκευή αιολικών πάρκων, η ενέργεια που θα παράγεται θα ηλεκτροδοτεί περίπου 7,5 εκατομμύρια νοικοκυριά. Το κόστος ενός θερμοπυρηνικού αντιδραστήρα είναι υψηλότερο και από αυτό ενός συμβατικού αντιδραστήρα. Η πυρηνική σύντηξη δεν είναι οικονομικά ανταγωνιστική

Η πυρηνική σύντηξη θα καταπολεμήσει τις κλιματικές αλλαγές
Η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι για να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές, θα πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% ως το 2050.Οι υπέρμαχοι της πυρηνικής ενέργειας, στις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους, λένε ότι ο πρώτος αντιδραστήρας σύντηξης θα είναι σε θέση να δώσει ηλεκτρικό ρεύμα στο δίκτυο το 2050. Μάλλον όχι και τόσο καλή λύση για τις κλιματικές αλλαγές...

Η πυρηνική σύντηξη θα δώσει τέλος στις συγκρούσεις για τον έλεγχο των περιορισμένων κοιτασμάτων ορυκτών καυσίμων
Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, η πυρηνική σύντηξη παράγει ραδιενεργά στοιχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή πυρηνικού οπλοστασίου. Και αν μπορούν, τότε θα χρησιμοποιηθούν. Τόσο απλά.
Όλο το πείραμα του ITER είναι επικίνδυνο και ακριβό. Τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Και οι δύο λύσεις είναι διαθέσιμες σήμερα, όχι σε 50 χρόνια.
Το κείμενο είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Greenpeace

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 1:19 π.μ. :: 26 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------

Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2007 23. Και μετά τη ...γη, τί;


Έρχεται κάποτε εκείνη η αποφράδα ώρα που όλοι μας παραδίδουμε το σώμα & το πνεύμα μας! Αφού έχουμε ζήσει ευτυχισμένα ή όχι, με αγάπη ή άνευ, πλουσιοπάροχα ή φτωχά, όλοι κάποτε καταλήγουμε. Μακάβριο θα μου πείτε το θέμα μου σήμερα, αλλά γιατί να μας τρομάζουν οι λέξεις; Ο θάνατος εξάλλου είναι κι αυτός μέσα στη ζωή, είναι η φυσική μας κατάληξη, το ξέρουμε εξαρχής πως αφού ζούμε, άρα θα πεθάνουμε κιόλας... Η ζωή περιλαμβάνει & προϋποθέτει το θάνατο!


Ωστόσο, αφού στη ζωή έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε το δρόμο που προτιμάμε (π.χ. της αρετής ή της κακίας) γιατί να μην έχουμε την ίδια ελευθερία & για το θάνατο; Γιατί να πρέπει να μας θάψουν; Τί παράλογος εκβιασμός είναι αυτός; Εγώ για παράδειγμα, μπορεί να μη θέλω να με θάψουν & να με φάνε τα σκουλήκια! Δικαίωμά μου δεν είναι να θέλω π.χ. να με κάψουν; Κι όχι να φυλάξουν μετά την τέφρα μου σε ένα δοχείο, αλλά να τη σκορπίσουν στον άνεμο, πάνω από τη θάλασσα που τόσο αγαπώ! Κι αν εγώ προτιμώ να πάψει το σώμα μου να υπάρχει με αυτό τον τρόπο, με ποιά λογική επιμένουν να μου επιβάλλουν το δικό τους; Όλα αυτά τα στενόμυαλα & θρησκόληπτα μου φαίνονται αδιανόητα! Πότε επιτέλους θα πάψουμε & σ΄αυτή τη χώρα να είμαστε έρμαια στις αποφάσεις κάποιων παπάδων ή πολιτικών; Αφού υποτίθεται πως έχουμε ανεξιθρησκεία, τότε γιατί προσπαθούν έμμεσα να εκβιάσουν τον κόσμο να επιλέξει τρόπους ταφής που δεν υπάρχουν σε άλλες θρησκείες;;; Τελικά, πόσο πίσω είμαστε ακόμη στη χώρα αυτή;

ΥΣ: Με συγχωρείτε εάν σας σόκαρα, απλά έναν προβληματισμό μου θέλησα να καταθέσω!

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 10:03 π.μ. :: 43 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------

Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2007 22. Tα Ζώα στην Ελλάδα...




Άκουσα τυχαία σήμερα στις ειδήσεις, πως δικάζεται στην Αγγλία ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου ράτσας λαμπραντόρ, επειδή τον τάϊζε τόσο, ώστε το κακόμοιρο το ζωντανό έγινε υπερ-υπέρβαρο: ζυγίζει 73 κιλά με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να περπατήσει...
Και σκέπτομαι η «κακιά»: Καλά του κάνουν! Να τον κλείσουν μέσα ισόβια & να τον ταϊζουν τόσο, που να μην μπορεί αυτός μετά να περπατήσει! Τον ανεύθυνο, τον άκαρδο, το κάθαρμα!
Ξέρω, θα μου πείτε πως το παρακάνω, αλλά πιστέψτε με, όταν έδειξαν το κακόμοιρο το ζωντανό να σέρνεται με την κοιλιά που ακουμπά στο έδαφος (όσοι το είδατε, θα με καταλαβαίνετε), τρελλάθηκα. Έτσι δλδ του έδειχνε την αγάπη του;;; Τί αρρωστημένα ένστικτα πρέπει να έχει αυτός ο άνθρωπος, που τα πληρώνει τώρα το καϋμένο το σκυλάκι;;; Πώς μπορούσε να μην το λυπάται;;;

Από την άλλη όμως χάρηκα κιόλας! Γιατί τουλάχιστον, υπάρχουν κάποιες χώρες που αποδεικνύουν πως είναι ευαισθητοποιημένες απέναντι στα ζωάκια! Που έχουν θεσπίσει νόμους για την προστασία τους & τους τηρούν! Ήξερα από παλιότερα πως στην Αγγλία, εάν χτυπήσεις οποιοδήποτε ζώο με το αυτοκίνητό σου & δεν σταματήσεις να το πάς σε κτηνίατρο, διώκεσαι ποινικά!!! Και όχι τύποις μόνο, αφού οι άνθρωποι εκεί, τουλάχιστον στο θέμα αυτό είναι πολύ πιό πολιτισμένοι από εμάς & χωρίς 2η σκέψη καταγγέλλουν τον αριθμό του αυτοκινήτου όποιου τραυματήσει ζώο & φύγει, με την πολιτεία έπειτα να τον δικάζει & μάλιστα με πολύ αυστηρές ποινές!
Λοιπόν, δεν ξέρω τί κάνουν σε άλλα θέματα οι Άγγλοι, όμως στο θέμα ζώα που για τη χώρα μου αποτελεί ντροπή & αίσχος, είναι άψογοι! Μακάρι κάποτε κι εμείς να τους μιμηθούμε & να μας γίνει 2η φύση, συνήθεια & ανάγκη να προστατεύουμε αυτά τα αθώα πλάσματα, που μας δίνουν μόνον αγάπη για να λάβουν σαν ανταπόδοση από εμάς τόσες κτηνωδίες...
Γιατί στο κάτω-κάτω, ο ίδιος ο πολιτισμός μιας χώρας, φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι πολίτες της στα ζώα!!!

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 11:39 μ.μ. :: 37 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------

Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007 21. Περί απιστίας ο λόγος...


Σήμερα, όπως σας προανήγγειλα στα χθεσινά μου σχόλια, θα ασχοληθούμε με την απιστία. Άντε, γιατί πολλά ακούγονται για το φλέγον (για όλους μας φαντάζομαι) αυτό θέμα & θα ήθελα να προσπαθήσω να το απομυθοποιήσω λιγάκι!

Καταρχήν για μένα, να σας πω πως υπάρχουν 2 είδη απιστίας (& δεν εννοώ φανταστικές) ή μάλλον 2 είδη ανθρώπων που τη διαπράττουν:
1. Οι άνθρωποι που απιστούν στον/στην καλό/ή τους από συνήθεια, πεποίθηση, εκδίκηση, μόδα, αδυναμία θελήσεως, ή επειδή απλά είναι κωλοχαρακτήρες (& συγνώμη για την έκφραση, αλλά εδώ μέσα έχουμε πει να λέμε αλήθειες!). Που το κάνουν χωρίς ενδοιασμούς, που το θεωρούν μαγκιά & το περηφανεύονται κιόλας κρυφά μετά... Αυτοί για μένα είναι το θρασύδειλο είδος του συντρόφου που πάντοτε απέφευγα! Γιατί ούτε εγώ θα έκανα ποτέ στον «δικό μου άνθρωπο» τέτοιο πράγμα (όπως & δε θα ήθελα ποτέ να μου κάνει), πόσο μάλιστα έτσι αγόγγυστα!
2. Στη 2η τώρα κατηγορία, που για μένα ανήκουν οι πιό αξιόλογοι άνθρωποι, κατατάσσονται όλοι όσοι αναγκάζονται να απιστήσουν! Μή γελάτε, το πιστεύω απόλυτα! Το έχω δει να συμβαίνει & μάλιστα σε κάποια σχέση μου στο παρελθόν, λίγο έλλειψε να το έκανα κι εγώ η ίδια, μέχρι που με κατέλαβε μια ...κρίση συνειδήσεως να την πω; ηλιθιότητα να την πω (εκ του αποτελέσματος κρίνοντας); Και τα ομολόγησα στον τότε αγαπημένο μου πριν προλάβω να εμβαθύνω στη 2η, παράλληλη σχέση μου!

Την κουβέντα μας αυτή λοιπόν σήμερα, την ανοίγω για να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτή τη 2η κατηγορία προκειμένου να «κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου» για όσους/ες εφησυχάζουν με το να θεωρούν το ταίρι τους δεδομένο! Γιατί εδώ ανήκουν πραγματικά άνθρωποι ιδιαιτέρως συναισθηματικοί & ειλικρινείς, που αγαπούν πραγματικά & γι΄αυτό ακριβώς έχουν μεγάλη ανάγκη & καλύψεως συναισθηματικής! Άτομα με απαιτήσεις από το σύντροφό τους (όπως & από τον εαυτό τους), όχι ανασφαλή, με γνώση του τί προσφέρουν οι ίδιοι στη σχέση τους & του τί ακριβώς περιμένουν να πάρουν! Που παλεύουν για να πετύχει η σχέση, που δηλώνουν απερίφραστα στον/στην καλό/ή τους τα «θέλω» τους & περιμένουν ανάλογη συμπεριφορά & από εκείνον/η. Που όμως, όταν βλέπουν πως ο άλλος πράγματι δείχνει να τους αγαπά, αλλά όχι με τον τρόπο που εκείνοι έχουν ανάγκη (μπορεί για παράδειγμα μια τέτοια γυναίκα να περιμένει τρυφερότητα & έντονο σεξουαλικό ενδιαφέρον, αλλά ο σύντροφος να μην τα προσφέρει αυτά, παρότι κατ΄επανάλειψη του έχουν ζητηθεί!) , τότε κι αυτοί, προκειμένου να μη χωρίσουν αφού αγαπούν αλλά & αγαπιούνται, καταφεύγουν σε μια (συνήθως) σύντομη, παράλληλη σχέση... Κι από τον τρίτο άνθρωπο (που είναι πάντοτε γνώστης της όλης κατάστασης) λαμβάνουν όλα εκείνα που ο «νόμιμος» σύντροφός τους τους στερεί, είτε από αμέλεια, είτε από ανωριμότητα (πάντως όχι από έλλειψη συναισθημάτων αφού όπως είπαμε τους αγαπά)...
Αλλά αυτό το "ξεστράτισμα", δεν ξέρω κατά πόσο είναι όντως απιστία! Συνήθως σηματοδοτεί το τέλος της αρχικής σχέσης (όπως έγινε ευτυχώς για μένα, τότε στη δική μου περίπτωση), εκτός κι αν ο σύντροφος κατανοήσει τα λάθη & τις παραλείψεις του κι αλλάξει συμπεριφορά! Αυτό που ακούμε κάποιους να λένε πως «μετά το 3ο πρόσωπο που εισέβαλλε (εδώ εγώ θα κάνω σημαντική επισήμανση: ποτέ δεν εισβάλλει 3ο πρόσωπο σε μια υγιή σχέση, παρά μόνο αν εμείς του αφήσουμε χώρο, συναισθηματικά κενά για να εισβάλλει!) στη ζωή μας, η σχέση μας βελτιώθηκε, αναπτύχθηκε, προχώρησε πολύ!»

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν αγγελούδια μου, έχετε τα αυτιά & τα μάτια σας ανοιχτά όταν σας μιλά ο/η σύντροφός σας! Όταν προσπαθεί να σας πει τα παράπονά του, εσείς μη χαζολογάτε στην TV ή στα blogs, αλλά ακούστε τα με κατάνυξη μπορώ να πω (εφόσον λέτε πως τον αγαπάτε), ούτως ώστε να προσπαθήσετε να βελτιωθείτε πριν να είναι αργά!!!
Τέλος, να σας πω πως αφενός όλα τα παραπάνω αφορούν στις μακροχρόνιες σχέσεις (γιατί στις σύντομες που ο έρωτας ξεχειλίζει, έτσι κι αλλιώς ούτε παράπονα υπάρχουν & πώς να υπάρξουν άλλωστε, αφού όταν είμαστε μέσα στην καψούρα βουτηγμένοι τα δίνουμε όλα χωρίς 2η σκέψη!) & πως αφετέρου φυσικά (& ευτυχώς!) υπάρχουν & οι άνθρωποι που νιώθουν & είναι αυστηρά μονογαμικοί, δεν προτίθενται σε καμμία περίπτωση να «την κάνουν» στο ταίρι τους & παραμένουν πιστοί, ήσυχοι με τη συνείδησή τους & αιώνιοι λάτρεις της αγάπης! Σ΄αυτούς τους τελευταίους, καλώς ή κακώς, νομίζω πως ανήκω κι εγώ...
Ελπίζω να σας προβλημάτισα, έστω λιγάκι, Σας φιλώ γλυκά, περιμένοντας τις ειλικρινείς σας απόψεις για το θέμα!

Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 6:05 μ.μ. :: 20 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------

20. Προς τους blogers του Wordpress:

Για κάποιο άγνωστο λόγο, εδώ & 2 εβδομάδες περίπου, δεν μπορώ να σας αφήσω σχόλιο (ακούς heliotypon & Θεία Λένα;)! Άν μπορείτε να κάνετε κάτι, φροντίστε το!
Φιλιά

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 1:28 π.μ. :: 2 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------

Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2007 19. Λίγη αυτοκριτική μας χρειάζεται!


Δεν είμαι τίποτα παραπάνω από μια νέα μανούλα, σύζυγος & εργαζόμενη! Που κουράστηκε να ακούει & να κάνει πως δεν ακούει! Κριτική από όλους & για όλα. Κριτική για όσα κάνουμε, για όσα δεν κάνουμε ακόμη & γι΄αυτά που θέλουμε να κάνουμε... Από γονείς, συγγενείς πάσης φύσεως, φίλους, γνωστούς, άγνωστους, από όλους. Μα επιτέλους!

Ας κοιτάξει ο καθένας να κερδίσει τη δική του ζωή, να τη διαμορφώσει όπως εκείνος θέλει & ας πάψουν όλοι να ασχολούνται με τους άλλους! Στο κάτω-κάτω κανείς δεν έχει το αλάνθαστο, αλλά & κανείς δε δικαιούται να παραβλέπει τα δικά του χάλια & να ασχολείται μόνο με τις ζωές των άλλων!
Μην κρίνετε για να μην κριθείτε....!


ΥΣ: Και δε μιλάω φυσικά για κριτική που απευθύνεται σε πράξεις δικές μας που έχουν αντίκτυπο στις ζωές των άλλων (αυτή θα τη δεχόμουνα)! Αναφέρομαι στο γελοίο, φτηνό, ανούσιο, απαράδεκτο (για να μην πω & χειρότερα) κουτσομπολιό! Αυτή τη μάστιγα της απανταχούσας ελληνικής κοινωνίας που μόνο ενοχλητική μπορεί να γίνει για τον αποδέκτη & να γελοιοποιήσει το δημιουργό της...! Αυτή που τόσο τη μισώ (& πιστέψτε με, μισώ ελάχιστα πράγματα)...

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 12:59 μ.μ. :: 30 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------

Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2007 18. Eκείνη κι εγώ...!


Πράγματα Που Έμαθα Από Τη Μητέρα Μου :


1. Από τη μητέρα μου έμαθα να εκτιμώ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΟΠΟ."Αν είναι να σκοτωθείτε, πηγαίνετε έξω. Μόλις τελείωσα το καθάρισμα."

2. Από τη μητέρα μου έμαθα την ΘΡΗΣΚΕΙΑ."Προσευχήσου να βγει ο λεκές από το χαλί."

3. Από τη μητέρα μου έμαθα ΛΟΓΙΚΗ."Επειδή το είπα, για αυτό."

4. Από τη μητέρα μου έμαθα ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΟΓΙΚΗ."Αν πέσεις από την κούνια και σπάσεις τον λαιμό σου, δεν έχει βόλτα το απόγευμα."

5. Από τη μητέρα μου έμαθα ΕΙΡΩΝΕΙΑ."Αν δεν σταματήσεις να κλαις, θα σε δείρω και θα έχεις για τι να κλάψεις."

6. Από τη μητέρα μου έμαθα για το φαινόμενο ΤΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ."Κλείσε το στόμα σου, και φάε το φαγητό σου."

7. Από τη μητέρα μου έμαθα για τα ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ."Κοίτα πόσο βρώμικος είναι ο αυχένας σου!"

8. Από τη μητέρα μου έμαθα για τα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ."Το δωμάτιό σου δείχνει σαν να πέρασε ανεμοστρόβιλος."

9. Από τη μητέρα μου έμαθα για την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ."Σου το χω πει ένα εκατομμύριο φορές. Μην υπερβάλλεις!"

10. Από τη μητέρα μου έμαθα για τον ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ."Εγώ σε έφερα σε αυτόν τον κόσμο, και μπορώ να σε γυρίσω πίσω."

11. Από τη μητέρα μου έμαθα για την ΖΗΛΕΙΑ."Υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που δεν έχουν τους υπέροχους γονείς που έχετε εσείς."

12. Από τη μητέρα μου έμαθα για τις ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ."Καλά, κάτσε να φτάσουμε σπίτι."

13. Από τη μητέρα μου έμαθα ΙΑΤΡΙΚΗ."Αν δεν σταματήσεις να αλληθωρίζεις, τα μάτια σου θα μείνουν έτσι για πάντα."

14. Από τη μητέρα μου έμαθα ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ."Φόρεσε το πουλόβερ σου. Νομίζεις πως δεν ξέρω πότε κρυώνεις;"

15. Από τη μητέρα μου έμαθα ΧΙΟΥΜΟΡ."Όταν κόψεις τα γυμνά σου πόδια πάνω στα βράχια, μην έρθεις τρέχοντας σε μένα."

16. Από τη μητέρα μου έμαθα ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ."Αν δεν τρως τα λαχανικά σου, δεν θα μεγαλώσεις ποτέ σου."

17. Από τη μητέρα μου έμαθα ΓΕΝΕΤΙΚΗ."Είσαι ίδιος ο πατέρας σου."

18. Από τη μητέρα μου έμαθα για την ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ."Κλείνε και καμιά πόρτα. Θα νομίζουν ότι γεννήθηκες σε σταύλο."

19. Από τη μητέρα μου έμαθα ΣΟΦΙΑ."Όταν θα φτάσεις στην ηλικία μου, θα καταλάβεις."

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:Από την μητέρα μου έμαθα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ."Μία μέρα θα κάνεις και συ παιδιά, και ελπίζω να είναι ακριβώς σαν κι εσένα!"


Εκτός όμως από Όοοοοολα τα παραπάνω, μου δίδαξε & τη δύναμη της Αγάπης της αληθινής, της ανιδιοτελούς, της παντοτινής!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ,

Σ΄ ΑΓΑΠΩ!

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 2:16 π.μ. :: 12 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2007 17. Αριθμολογικά ...Νούμερα!

Μετά από μια σχεδόν ολονύκτια (αυτό παθαίνω πάντοτε όταν καταπιάνομαι με κάτι: παθιάζομαι) διαδικτυακή έρευνα πάνω στο τί είναι επιτέλους αυτή η πολυσυζητημένη πλέον αριθμολογία ή αριθμοσοφία ή ακόμη & αριθμολεξία, κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα που εξαρχής υποψιαζόμουνα:
Πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από το καινούριο τρυκ κάποιων εξυπνάκηδων για να «τα παίρνουν» από τους αφελείς & ευκολόπιστους μοιρολάτρες! Και να γιατί:

· Καταρχήν γιατί υπάρχουν τεράστιες διαφορές στη φιλοσοφία & τις βασικές αρχές των ιδίων αυτών .....................σχολών ! Έτσι:
1. Οι αριθμοί που «κρύβονται» πίσω από κάθε γράμμα του αλφαβήτου (& δεν ασχολήθηκα μόνο με το ελληνικό αλλά & το καθορισμένο ως διεθνές πλέον, δλδ το Αγγλικό) δεν συμπίπτουν σε όλες τις σχολές! Σε κάποιες για παράδειγμα για να καταλήξεις σε πρόγνωση ή συμπέρασμα υπολογίζεις το γράμμα «Ι» του ονόματός σου στην άθροιση ίσο με τον αριθμό 1, σε κάποιες άλλες ίσο με τον αριθμό 1050 & σε κάποιες ακόμη ίσο με τον αριθμό 25!...
2. Σε άλλους οι σημαντικοί αριθμοί για την πορεία της ζωής ενός ανθρώπου είναι ο αριθμός που καταλήγει κανείς αθροίζοντας μόνο (βάση αντιστοιχιών & πινάκων που εκείνοι σου δίνουν για τα γράμματα) τα γράμματα του ονοματεπώνυμου του ατόμου, σε κάποιους άλλους αθροίζοντας & τους αριθμούς της ημερομηνίας γέννησης & σε άλλους προσθέτοντας & το άθροισμα των ψηφίων της χρονιάς της οποίας η πρόβλεψη σε ενδιαφέρει (πχ για το 2007 = 2+0+0+7+9)!...
Υπάρχουν δε διαφορές ακόμη & μεταξύ των πρώτων σχολών αφού στην άθροιση των στοιχείων του ονόματος άλλοι θεωρούν σα βάση το όνομα της βάπτισης & ΜΟΝΟ αυτό ενώ άλλοι το χαϊδευτικό όνομα του καθενός αφού υποτίθεται πως αυτό επειδή τον ακολουθεί μια ζωή τον έχει χαρακτηρίσει !...
3. Αφού πλέον μετά κόπων & βασάνων έχεις καταφέρει να καταλήξεις στα υποτιθέμενα δικά σου νούμερα που ορίζουν τη ζωή & το πεπρωμένο σου (άλλες σχολές τα έχουν ονομάσει «ψυχικό αριθμό», άλλες «αριθμό του πεπρωμένου», άλλες «αριθμό της καρδιάς» & η εφευρετικότητα ανά σχολή στη ονοματοδοσία των αριθμών αυτών είναι μεγάλη!) ξαφνικά ανακαλύπτεις με έκπληξη πως ούτε καν στα συμπεράσματα δεν συμφωνούν! Σε άλλους π.χ. το 3 είναι ο Τέλειος αριθμός ενώ σε άλλους το 5 ή το 8 & πάει λέγοντας! Σε κάποιους οι προγνώσεις για τον αριθμό 2 για παράδειγμα είναι οι πλέον δυσοίωνες αφού σημαίνουν θάνατο ενώ σε κάποιες άλλες είναι ο αριθμός της απόλυτης καλοτυχίας που θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή!...

· Έπειτα, γιατί όπως ανακάλυψα σε διάφορα Forums, οι ίδιοι αυτοί «μυημένοι» (έτσι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται!) διαφωνούν φοβερά μεταξύ τους περί του ονόματος της «επιστήμης»(!!!) τους (αν δλδ θα πρέπει να είναι αριθμολογία ή αριθμοσοφία ή αριθμολεξία), περί της καταγωγής της (άλλοι, οι αρχαιοελληνολάτρεις της υπόθεσης, δηλώνουν περήφανοι πως τα καλά κρυμμένα μυστικά τους έχουν τις ρίζες τους στον μέγα Πυθαγόρα ενώ άλλοι πως είναι εβραϊκής προελεύσεως αυτή η απόλυτη γνώση & υπάρχουν πάλι & οι τρίτοι που μάχονται περί της αραβικής τους γεννέσεως ), ακόμη & για τον τρόπο χρήσης της εν λόγω γνώσης (ισχυρίζονται δλδ οι μεν πως πρόκειται για σύστημα υπολογισμού που καταδεικνύει μονάχα το χαρακτήρα του ατόμου & μέχρι εκεί αφού τα υπόλοιπα θα είναι απλές συμπτώσεις, ενώ άλλοι πως φυσικά & μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να εξάγουμε & μάλιστα με βεβαιότητα συμπεράσματα για το μέλλον αυτού, δλδ για προγνώσεις!). Κατά τα άλλα πρόκειται περί «Μεγάλης & Ανυπέρβλητης Επιστήμης, ίσως τη μητέρα όλων των επιστημών»...!

Το μόνο κοινό σημείο όλων αυτών των αγυρτών είναι οι στόχοι τους:
· Να εξαπατήσουν όσο γίνεται περισσότερο κοσμάκη, να πείσουν για τα μεγαλεπίγραφα ψέματά τους, έτσι ώστε να κονομήσουν (από την αγορά των βιβλίων τους, από τις διαδικτυακές καταθέσεις για προβλέψεις, ακόμη & από τις επισκέψεις των αφελών στα «κέντρα» τους, που για μένα δεν είναι τίποτα παραπάνω από καφενεία!) οι ίδιοι & να μπορούν μετά να τα πίνουν παρεούλα «εις υγείαν των κορόιδων»...!
Γι΄αυτό λοιπόν γλυκά μου φιλαράκια, Φυλαχθείτε! Το ενδιαφέρον του ανθρώπου για την πορεία της ζωής του & για το μέλλον του είναι διαχρονικό, απασχόλησε & θα απασχολεί & για όσο θα υπάρχουν απελπισμένοι, μοιρολάτρες, άνθρωποι με μειωμένη αυτοπεποίθηση, πάντοτε θα ξεφυτρώνουν καινούριες μόδες περί μελλοντολογίας & προγνώσεων που για να τις κάνουν πιό ενδιαφέρουσες & πιό «πιασσάρικες» θα μας τις διοχετεύουν αλειμένες με μια γερή δόση υποτιθέμενου αποκρυφισμού & μυστηρίου! Εσείς όμως που & κριτική ικανότητα έχετε & ανάγκη καμμία δεν τους έχετε (όλους αυτούς τους διακεκριμένους & «επιστημονικά» κατηρτησμένους πλέον κομπογιαννίτες!!!), απαξιώστε με επιμονή & εξυπνάδα τις & καλά φιλοσοφίες (αμπελοφιλοσοφίες έπρεπε να τις λένε) τους & γελάστε με το θράσος τους να τολμούν να υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη μας! Εξάλλου αν υπάρχει κάτι που σίγουρα μακραίνει τη ζωή μας, αυτό είναι οπωσδήποτε το γέλιο!
Φιλάκια σε όλους & σε όλες!

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 11:14 π.μ. :: 22 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------