<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6390298327134530354\x26blogName\x3dRomeo+%26+Juliet\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://romeo-juliett.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://romeo-juliett.blogspot.com/\x26vt\x3d3501816613241038834', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Romeo & Juliet
Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2007 56. Πίστη: η κινητήριος δύναμη της ζωής μας!!!






Στην τεχνολογική εποχή που ζούμε σήμερα είναι οφθαλμοφανές πως δε χρειαζόμαστε θεούς & θρησκείες... Ισως γι΄αυτό το πνεύμα που τη χαρακτηρίζει είναι (κατά προσωπική μου εκτίμηση) αυτό του αθεϊσμού. Παρότι εγώ σαν άτομο δεν είμαι άθεη (οι φίλοι που με διαβάζετε καιρό το ξέρετε άλλωστε) κατανοώ απολύτως αυτή τη σημερινή απομάκρυνση των ανθρώπων από το θείο.
Το θέμα όμως του σημερινού μου post δεν είναι καθόλου σχετικό με τη θρησκευτική πίστη, αλλά με την Πίστη γενικότερα στη ζωή μας! Τώρα που το καλοσκέπτομαι μάλιστα, μιλώ κυρίως για την Πίστη στον Άνθρωπο! Την πίστη στο συνάνθρωπό μας, την πίστη στις δυνατότητές μας, την πίστη στον ίδιο μας τον εαυτό!
Εκτιμώ πως εάν ο άνθρωπος είχε χάσει αυτή την πίστη δε θα είχε σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο σε κανέναν τομέα, ούτε στη Φυσική, ούτε στα Μαθηματικά, ούτε καν στη βιομηχανία, όσο κι αν φαίνεται αυτό υπερβολικό. Όλες οι σπουδαίες εφευρέσεις έγιναν από ανθρώπους που πίστευαν στον εαυτό τους, στις γνώσεις τους, στις ικανότητές τους!
Η ζωή μας σήμερα, όσο κι αν έχει εμπλουτιστεί με ανέσεις & πολυτέλεια, παραμένει πολύπλοκη & αγχωτική. Αν χάσουμε & τη στήριξή μας, την πίστη στη δύναμή μας, στον ίδιο μας τον εαυτό & τις ικανότητές του τότε θα ...βουλιάξουμε.
Η πίστη λοιπόν από μόνη της, αποτελεί νομίζω κινητήριο δύναμη στη ζωή μας! Είναι το εφαλτήριό μας στην κατάκτηση υψηλών στόχων, είναι η ώθησή μας να προοδεύσουμε, είναι πηγή θάρρους & αισιοδοξίας! Χωρίς αυτή γινόμαστε σχεδόν μισοί άνθρωποι, χάνουμε την ευκαιρία να ολοκληρωθούμε πνευματικά, αποδυναμωνόμαστε, γινόμαστε οκνηροί & μπλέκουμε σε κόσμους κομπλεξισμού...
Γι΄αυτό λοιπόν αγαπημένοι μου φίλοι, καταλάβετε πως όταν πιστεύετε πραγματικά στον εαυτό σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε ουσιαστικά τα πάντα!!! Με τον τρόπο αυτό βλέπουμε να γίνονται θαύματα, "η πίστη & βουνά κινεί"!
Αυτό μάλιστα είναι ένα φαινόμενο που μέχρι στιγμής δεν έχει εξηγηθεί επιστημονικά: το ότι ο άνθρωπος όταν πιστέψει πραγματικά σε κάτι, τότε το έχει ουσιαστικά επιτύχει το δέχεται η επιστήμη, απλά δεν μπορεί (ακόμη) να το εξηγήσει! Με ένα μυστήριο τρόπο είναι σαν να ενεργοποιούμε με την πίστη μας όλες τις κρυμμένες μας δυνατότητες, σα να ανεβάζουμε το διακόπτη του ρεύματος (επιτρέψτε μου την αληγορία), σα να αναγκάζουμε ολόκληρο το σύμπαν να συμμαχήσει μαζί μας...



*Το παρόν post το αφιερώνω με όλη μου την καρδιά στη νέα μου φίλη R. !

*H φωτο με το άγαλμα που στέκει πάνω στα φτερά είναι έργο της υπέροχης γλύπτριας (& ζωγράφου) Anna Chromy, τα έργα της οποίας εκτέθηκαν (μετά την πλατεία Vendôme του Παρισιού) στον αύλειο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου τον Απρίλιο του 2007.
Η έκθεση ονομαζόταν «Αναβίωση των Μύθων».


*ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Τη φωτογραφία του Albert Einstein την "ανέβασα" για την περίφημη φράση του:"Η επιστήμη χωρίς την πίστη είναι τυφλή, ενώ η πίστη χωρίς την επιστήμη είναι κουτσή"!!!

Ετικέτες ,


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 5:26 μ.μ. :: 22 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------