<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6390298327134530354\x26blogName\x3dRomeo+%26+Juliet\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://romeo-juliett.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://romeo-juliett.blogspot.com/\x26vt\x3d3501816613241038834', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Romeo & Juliet
Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2006 8. Υπάρχουν Πνεύματα;

Σκοτεινά δρομάκια, μαύρη ιστορία & ζοφεροί θρύλοι! Εδιμβούργο, μία από τις παλαιότερες & ομορφότερες πόλεις της Σκωτίας.Το κάθε σοκάκι & κτίριο έχει τη δική του μοναδική &, μερικές φορές, τρομακτική ιστορία.
Ένα από τα ιστορικά σοκάκια του Εδιμβούργου, είναι το Mary King’s Close, ένα στενό πέρασμα που ενώνει 2 μεγαλύτερους δρόμους & στο οποίο υπήρχαν κατοικίες, μαγαζιά & ταβέρνες. Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο «close» είναι ότι είναι σκαμμένο μέσα σε ένα «λοφάκι» & εκεί υπήρχαν πολυόροφα σπίτια (οι κάτοικοι του Εδιμβούργου αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα στέγασης), όπου πολλές οικογένειες έβρισκαν κατοικία.
Όλα κυλούσαν ομαλά σ΄αυτή τη γωνιά του Εδιμβούργου μέχρι το καλοκαίρι του 1646 οπότε ενέσκηψε επιδημία πανούκλας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η πόλη είχε κυριευτεί από αρουραίους που μετέδιδαν τη βουβωνική πανώλη, με «κέντρο επιχειρήσεων», κατά τα φαινόμενα το Mary King’s Close. Το συμβούλιο της πόλης χρειάστηκε τότε να πάρει μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας. Έτσι, αποφασίστηκε να σφραγίσουν ζωντανούς μέσα στο Mary King’s Close όλους τους κατοίκους του (πιθανότατα φορείς της ασθένειας) ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανώλης. Πάνω από 500 άτομα θάφτηκαν ζωντανά μέσα στο στενό.
Όταν ξανάνοιξε το Mary King’s Close, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να αναφέρουν ότι έβλεπαν πνεύματα & άκουγαν ήχους κάθε φορά που περνούσαν από εκεί. Αυτό κίνησε την περιέργεια διαφόρων ερευνητών, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι στοιχειωμένο.
Η πιό δημοφιλής ιστορία είναι της μικρής Annie, που πέθανε εγκλωβισμένη μέσα στο στενό την περίοδο της επιδημίας. Λέγεται ότι το θλιμμένο πνεύμα της εμφανίζεται σε ένα δωμάτιο του σπιτιού της & ψάχνει την πάνινη κούκλα που της είχαν χαρίσει οι γονείς της τα τελευταία της Χριστούγεννα. Χιλιάδες επισκέπτες αφήνουν σ΄αυτό το δωμάτιο κούκλες, σοκολάτες, γλυκά & χρήματα, θέλοντας να απαλύνουν λιγάκι τον πόνο της Annie.
Δεν γνωρίζουμε αν η Annie είναι πλέον χαρούμενη, αν άφησε αυτό το σοκάκι για να ξανασμίξει με τους δικούς της ύστερα από 350 χρόνια ή αν η ιστορία αυτή είναι πραγματική. Ωστόσο, δύο πράγματα είναι σίγουρα: Άν υπάρχουν φαντάσματα που «δένονται» σ΄αυτόν τον κόσμο εξαιτίας κάποιου τραγικού γεγονότος, τότε πιθανώς να βρίσκονται & στο Mary King’s Close.
Η ιστορία της μικρής Annie έχει συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους & οι δωρεές που συγκεντρώνονται στο δωμάτιό της δίνονται στο Ίδρυμα Φίλων Άρρωστων Παιδιών (Sick Kids Friends Foundation) που βοηθά χιλιάδες μικρούς ασθενείς κάθε χρόνο.

Ετικέτες


Posted by ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ :: 6:00 μ.μ. :: 27 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------